Beste leden en ouders,

Desondanks dat de situatie in België ernstiger werd zijn tot eergisteren, dinsdag 6 oktober 2020 enkel versoepelingen in de corona-maatregelen doorgevoerd door de regering.
Wij als leiding van KMK Oostende hebben er resoluut voor gekozen bij de 'strengere' maatregelen van begin juli 2020 te blijven.
Op dinsdag 6 oktober kwam dan het bericht van BE-ALERT om strengere maatregelen af te kondigen vanaf morgen, vrijdag 9 oktober 2020.
Na dit bericht hebben wij met de leiding gisterenavond een online-vergadering gehouden en zijn wij tot het volgende besluit gekomen:
Ookal blijft de officiële kleurcode voor jeugdbewegingen en onderwijs op GEEL staan, wij verkiezen om nu reeds preventief over te schakelen naar code ORANJE voor onze werking.
concreet houdt dit in dat we de ene week activiteiten organiseren voor de -12 jarigen (JNR en 1JR) en de volgende week voor de +12jarigen (SGZ;KAD;2KD;1KD;KMT). Hierbij speelt de leeftijd van de deelnemer de voornaamste rol, en dus niet de graad.
Verder is het vanaf nu verplicht binnen onze werking dat +12jarigen steeds een mondmasker dragen binnen (en buiten als er geen 1,5m. afstand bewaard kan worden). Voor de -12 jarigen blijft het dragen van het mondmasker zoals voorheen, ze moeten geen mondmasker dragen, behalve wanneer ze in contact komen met 'vreemden' aan onze werking (bv. bezoekers, leveranciers, ...).

Wij zullen zo snel mogelijk de activiteiten op TWIZZIT aanpassen zodat iedereen weet wie wanneer activiteit heeft.
Voorlopig geven wij reeds onderstaande kalender mee met de data en voor wie de activiteit georganiseerd zal worden.

Onder de rubriek 'media' kan iedereen de volledige bundel met CORONA-maatregelen binnen alle kleurcodes van KMK Oostende terugvinden.

Mochten er hierover nog vragen zijn, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Met maritieme groet

Vandevyver Frederick
COMSEC KMK Oostende