NL

Koninklijk Marine Kadettenkorps Oostende

Parade 11 november 2019
Activiteit 9 november 2019
Bivakweek 2019
Activiteit 12 oktober 2019
Parade 6 oktober 2019
Activiteit 5 oktober 2019
Activiteit 28 september 2019
Activiteit 14 september 2019
Herdenkingsparade 8 september
Activiteit 7 september 2019

  July 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

 

 

 Beste juniors, kadetten, ouders en sympathisanten,

 
Helaas is het Koninklijk Marine Kadettenkorps afdeling Oostende genoodzaakt, wegens het Covid19 virus en de door de overheid genomen maatregelen hiertegen, om onze jaarlijkse kaasavond van 21 maart 2020 te annuleren.
 
De staf van de afdeling zal alles in het werk stellen om een nieuwe datum te zoeken voor onze kaasavond.
Wij hopen van harte jullie dan toch nog te mogen verwelkomen op ons korpsfeest.
 
De inschrijvingen zullen bij ons genoteerd blijven staan en van zodra wij een nieuwe datum gekozen hebben, in samenspraak met de Marineclub van wie wij de zaal mogen gebruiken, zullen wij jullie hiervan op de hoogte brengen.
 
Mochten er mensen zijn die op de nieuwe datum niet aanwezig kunnen zijn, of die zich voorlopig liever uitschrijven van de kaasavond zullen wij een terugbetaling uitvoeren.
Hiervoor volstaat het om een e-mail te sturen aan Oostende@cadets-de-marine-kadetten.be met als mededeling ‘uitschrijving kaasavond’. Gelieve hierbij ook de naam van de personen voor wie ingeschreven is te vermelden alsook het rekeningnummer waarop wij het betaalde bedrag mogen terugstorten.
 
 
Verder geef ik jullie graag nog enkele tips mee om de besmetting met het Covid19 virus te voorkomen:
 
  • was regelmatig je handen
  • gebruik papieren zakdoekje en gooi deze telkens weg in een afsluitbare vuilnisbak
  • niezen of hoesten doe je in de binnenkant van je elleboog
  • blijf thuis als je ziek bent
 
De staf van KMK Oostende wenst iedereen een goede gezondheid toe tijdens deze Corona periode.
 
 
 
Met maritieme groet

Beste leden, ouders en sympathisanten,

De impact van het coronavirus wordt alsmaar groter op ons functioneren binnen het kadettenkoprs.

Ondertussen verkregen we ook van de Nationale Staf van het Koninklijk Marine Kadettenkorps de voorzorgsmaatregel om geen activiteiten meer te houden tot eind deze maand.

Dit houdt in dat de activiteiten van deze zaterdag, 14/03, alsook zaterdag 28/03, geannuleerd zullen worden.
Ook de Kaasavond van 21 maart, zal de nodige maatregelen met zich meekrijgen.
Dit zullen u zo spoedig mogelijk meegeven.

We hopen u allen terug te mogen begroeten begin april met een goede gezondheid en Corona-vrij!

Met maritieme groeten en dank voor uw begrip,

KMK Oostende

---

FLASH

Aan/ au COMSEC


Beste, cher,

Naar aanleiding van de huidige situatie en na contact met de voorzitter heb ik beslist vanaf NU tot eind maart 20 GEEN activiteiten met onze jongeren te laten plaatsvinden , dit is gestaafd door meerdere contacten, berichten van stadsbestuur, meerdere artikels op FB, een artikel in de krant met tekst van Minister DALLE. Ter info dit is GEEN paniek reactie maar uit voorzorg voor al onze leden

Suite au problématique actuelle et après contact avec le président, j’ai décidé qu’à partir de MAINTENANT jusqu’à fin Mars 2020 il n’y aura pas des activités avec nos jeunes, ceci sur base de plusieurs info, des communes, sur FB, et un article dans le journal du Ministre DALLE. Ceci n’est pas une réaction de panique mais préventive pour tous nos membres.

Vlak na het winterkamp, zijn er niet veel kaderleden die aanwezig zijn op de korpsdag. De meesten gaan mee naar kamp Leopoldsburg rusten de zaterdag nadien nog even uit.
Daarom namen de jongere onderofficieren, 2MR Sienack en 2MR Martens, de lessen op zich en had de Commandant, KPT Vandevyver een quiz georganiseerd als middagactiviteit.
Als je de lachende gezichten ziet, zou er niet meer aan het verhaal verteld moeten worden, dan dat het een geslaagde activiteit was!

  

Storm of niet, op zaterdag is het zoals steeds tijd voor een boeiende en leerrijke activiteitendag voor onze jongeren.

De juniors kregen in de voormiddag les rond EHBO. Ze leerden hoe ze de hulpdiensten kunnen bellen en hoe ze wonden en letsels kunnen behandelen.

De oudere gasten kregen op dat ogenblik les rond kaart en kompas en het gebruik van coördinaten.

In de namiddag, tijd voor wat meer actie.

Als marinekadet is het belangrijk van te kunnen zwemmen en zichzelf te behelpen in het water. Dit werd bij onze 8 tot 12 jarigen uitvoerig getest tijdens een zwemtraining in het zwembad van Oostende.

De kadetten gingen dan weer op pad met kaart en kompas. Tijdens een heuse zoektocht vol raadsels moesten ze op zoek gaan naar seinvlaggen dewelke samen een woord vormden.

 

Het is algemeen geweten dat de jongens en meisjes van het koninklijk marine kadettenkorps zich thuis voelen op, rond en in het water en met deze bijzondere activiteit konden ze deze keer ook kennis maken met hoe het voelt onder water.
Na wat theorie het eerste uur van de dag kregen de kadetten een initiatie duiken en freedive.
Bij het freediven leerden ze hoe ze, door een aantal ademhalingstechnieken, zichzelf tot rust konden brengen om zo gedurende een tijdje onder water te kunnen vertoeven zonder zuurstof.
Bij het duiken daarentegen konden ze ervaren hoe het aanvoelt onder water terwijl ze moeten ademhalen via een ontspanner gekoppeld aan een duikfles.. Voor sommigen toch wel een indrukwekkende ervaring!
In de namiddag dan weer even tijd om te ontspannen aan de hand van een spelletje "capture the flag".
Op het einde van de dag kregen ze allen hun brevetten uitgedeeld en volgde een verrassing voor de commandant. Hij was namelijk jarig in de loop van de week en dat kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Hij werd getrakteerd op kadootjes, taart en pannekoekjes en ook de hapjes ontbraken niet!
Alweer een zeer boeiende dag dus dewelke georganiseerd kon worden dankzij de hulp van @duikpuntduikschool waarvoor onze oprechte dank!

  

De activiteiten blijven niet stilstaan bij het Koninklijk Marine Kadettenkorps Afdeling Oostende.
Op 1 februari kregen de juniors o.l.v. 2MR De Seck herhaling van de voorbije lessen.
In de middag hadden zij een speciale opdracht, wat dit inhield, mogen we helaas nog niet verklappen. Dit is een verrassing...
De oudere kadetten, Scheepsgezellen en hoger, kregen 's morgens les van 4LT Brackx K. over het uniform bij het KMK.
Dit zal vanaf heden perfect in orde zijn van onze kadetten.
In de middag, mocht de boog eens wat losser.
Met een dansje startten de jongeren hun middag en daarna volgde een fotozoektocht in de vuurtorenwijk.
Een geslaagde dag met veel plezier en vreugde!
Volgende week is er voor de juniors geen activiteit gepland, maar zullen de ouderen een extra speciale activiteit krijgen.
Benieuwd?
Volg ons zeker op de voet!

 

Kadetten van de afdeling Oostende dienen voorbereidt te zijn op alle mogelijke situaties. Om die reden beschikken zij over een lijst "wat heeft een kadet altijd mee". Voor een aantal blijkt het echter soms wat moeilijk om deze lijst in een compacte versie mee te nemen en daarom kreeg iedereen het eerste uur een les en overzicht van de commandant zelf. Ook werd hun uitgelegd waarom sommige zaken mee moeten zijn en dat deed menig kadet toch even versteld staan.
Nadien, tijd voor de lessen. De juniors kregen les over alternatieve tochttechnieken terwijl de kadetten een herhaling kregen over het gebruik van de kaart en het kompas. Beide groepen zullen deze technieken nodig hebben voor de namiddag activiteit.
Tijdens de lessen kreeg de afdeling ook bezoek van de collega's van de afdeling Antwerpen, dewelke op weg waren naar hun activiteit in het noordzeebad van Oostende.
Na de theorie natuurlijk de praktijk. De juniors gingen op tocht in de omgeving van de basis en konden zo laten zien dat ze bewust zijn van de banen die ze aflopen en hoe deze er uit zien op hun kaartjes.
De kadetten vertrokken dan weer richting De Haan om te leren azimutten op een kaart zetten . Niet altijd eenvoudig van de weg te vinden wanneer de kaart en de realiteit niet steeds overeen komen.
Voor iedereen alvast weer een leerrijke dag!

 

Een nieuw jaar, een nieuw begin en dit hebben ook de kadetten en juniors mogen ontdekken.

Al voor de aanvang van de vlaggenparade konden ze ontdekken dat de discipline werd aangescherpt. Een inspectie van de uniformen toonden immers aan dat velen hun botinnen waren vergeten te kuisen... Zelfdiscipline start met een deftig en proper uniform... Zo ook dient de dag en de vlaggenparade te starten....

Nadien, traditioneel de lessen drill gevolgd door een korte pauze. Gezien tijdens de nieuwjaarsreceptie een aantal trofeeën niet uitgereikt waren, nam de commandant er even de tijd voor op dat moment. Meest verdienstelijke kadet 2019 werd Jelle en meest aanwezige kadet 2019 was Yarin. BZ aan beiden!

De rest van de voormiddag werd verder ook nuttig benut. De juniors kregen les over het kompas, de kompasroos en de marsrichtingen terwijl de kadetten les kreeg over het korps, haar geschiedenis en haar werking.

Na een heerlijk middagmaal, waarbij ze alweer konden genieten van een heerlijk kopje verse soep gemaakt door een van de burgermedewerkers, was het tijd voor wat actie.

De kadetten gingen de hindernissenpiste, aanwezig op het domein onveilig maken. Kruipen, sluipen, ondergrondse gangen verkennen.. alles was mogelijk.
Ook de juniors maakten gretig gebruik van het domein en oefenden op het gebruik van het kompas en het bepalen van de marsrichtingen.

Kortom, weer een boeiende en leerrijke dag voor allen!

  

Het jaar 2020 werd binnen het korps alvast feestelijk ingezet met een heerlijke winterBBQ voor haar leden, hun ouders, vrienden en sympathisanten.
Honger en dorst was er zeker niet en iedereen kon desondanks de koude toch nog samen genieten van het Oostendse vuurwerk.

Wij wensen alvast iedereen een voorspoedig 2020 toe!

 

Coming up...
Zoek

 

 

Recent Nieuws
kaasavond 2020: annulatie
     Beste juniors, kadetten, ouders en sympathisanten,   Helaas is het Koninklijk Marine Kadettenkorps afdeling Oostende genoodzaakt, wegens het
13/03/2020
Corona virus - maatregelen
Beste leden, ouders en sympathisanten, De impact van het coronavirus wordt alsmaar groter op ons functioneren binnen het kadettenkoprs. Ondertussen v
12/03/2020
Activiteit 29 Februari 2020
Vlak na het winterkamp, zijn er niet veel kaderleden die aanwezig zijn op de korpsdag. De meesten gaan mee naar kamp Leopoldsburg rusten de zaterdag n
02/03/2020
Activiteit 15 februari 2020
Storm of niet, op zaterdag is het zoals steeds tijd voor een boeiende en leerrijke activiteitendag voor onze jongeren. De juniors kregen in de voormid
16/02/2020
Activiteit 8 februari 2020
Het is algemeen geweten dat de jongens en meisjes van het koninklijk marine kadettenkorps zich thuis voelen op, rond en in het water en met deze bijzo
09/02/2020
Activiteit 1 februari 2020
De activiteiten blijven niet stilstaan bij het Koninklijk Marine Kadettenkorps Afdeling Oostende.Op 1 februari kregen de juniors o.l.v. 2MR De Seck he
04/02/2020
Activiteit 25 januari 2020
Kadetten van de afdeling Oostende dienen voorbereidt te zijn op alle mogelijke situaties. Om die reden beschikken zij over een lijst "wat heeft een ka
27/01/2020
Activiteit 18 januari 2020
Een nieuw jaar, een nieuw begin en dit hebben ook de kadetten en juniors mogen ontdekken. Al voor de aanvang van de vlaggenparade konden ze ontdekken
19/01/2020
Oud op nieuw 2020
Het jaar 2020 werd binnen het korps alvast feestelijk ingezet met een heerlijke winterBBQ voor haar leden, hun ouders, vrienden en sympathisanten.Hong
01/01/2020

Koninklijk Marine Kadettenkorps Oostende   |    Vuurtorenweg   |   8400 Oostende   |   Tel: +32471633103

© 2019, website powered by Twizzit.com