NL

Koninklijk Marine Kadettenkorps Oostende

Parade 11 november 2019
Activiteit 9 november 2019
Bivakweek 2019
Activiteit 12 oktober 2019
Parade 6 oktober 2019
Activiteit 5 oktober 2019
Activiteit 28 september 2019
Activiteit 14 september 2019
Herdenkingsparade 8 september
Activiteit 7 september 2019

  February 2020  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Storm of niet, op zaterdag is het zoals steeds tijd voor een boeiende en leerrijke activiteitendag voor onze jongeren.

De juniors kregen in de voormiddag les rond EHBO. Ze leerden hoe ze de hulpdiensten kunnen bellen en hoe ze wonden en letsels kunnen behandelen.

De oudere gasten kregen op dat ogenblik les rond kaart en kompas en het gebruik van coördinaten.

In de namiddag, tijd voor wat meer actie.

Als marinekadet is het belangrijk van te kunnen zwemmen en zichzelf te behelpen in het water. Dit werd bij onze 8 tot 12 jarigen uitvoerig getest tijdens een zwemtraining in het zwembad van Oostende.

De kadetten gingen dan weer op pad met kaart en kompas. Tijdens een heuse zoektocht vol raadsels moesten ze op zoek gaan naar seinvlaggen dewelke samen een woord vormden.

 

Het is algemeen geweten dat de jongens en meisjes van het koninklijk marine kadettenkorps zich thuis voelen op, rond en in het water en met deze bijzondere activiteit konden ze deze keer ook kennis maken met hoe het voelt onder water.
Na wat theorie het eerste uur van de dag kregen de kadetten een initiatie duiken en freedive.
Bij het freediven leerden ze hoe ze, door een aantal ademhalingstechnieken, zichzelf tot rust konden brengen om zo gedurende een tijdje onder water te kunnen vertoeven zonder zuurstof.
Bij het duiken daarentegen konden ze ervaren hoe het aanvoelt onder water terwijl ze moeten ademhalen via een ontspanner gekoppeld aan een duikfles.. Voor sommigen toch wel een indrukwekkende ervaring!
In de namiddag dan weer even tijd om te ontspannen aan de hand van een spelletje "capture the flag".
Op het einde van de dag kregen ze allen hun brevetten uitgedeeld en volgde een verrassing voor de commandant. Hij was namelijk jarig in de loop van de week en dat kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Hij werd getrakteerd op kadootjes, taart en pannekoekjes en ook de hapjes ontbraken niet!
Alweer een zeer boeiende dag dus dewelke georganiseerd kon worden dankzij de hulp van @duikpuntduikschool waarvoor onze oprechte dank!

  

De activiteiten blijven niet stilstaan bij het Koninklijk Marine Kadettenkorps Afdeling Oostende.
Op 1 februari kregen de juniors o.l.v. 2MR De Seck herhaling van de voorbije lessen.
In de middag hadden zij een speciale opdracht, wat dit inhield, mogen we helaas nog niet verklappen. Dit is een verrassing...
De oudere kadetten, Scheepsgezellen en hoger, kregen 's morgens les van 4LT Brackx K. over het uniform bij het KMK.
Dit zal vanaf heden perfect in orde zijn van onze kadetten.
In de middag, mocht de boog eens wat losser.
Met een dansje startten de jongeren hun middag en daarna volgde een fotozoektocht in de vuurtorenwijk.
Een geslaagde dag met veel plezier en vreugde!
Volgende week is er voor de juniors geen activiteit gepland, maar zullen de ouderen een extra speciale activiteit krijgen.
Benieuwd?
Volg ons zeker op de voet!

 

Kadetten van de afdeling Oostende dienen voorbereidt te zijn op alle mogelijke situaties. Om die reden beschikken zij over een lijst "wat heeft een kadet altijd mee". Voor een aantal blijkt het echter soms wat moeilijk om deze lijst in een compacte versie mee te nemen en daarom kreeg iedereen het eerste uur een les en overzicht van de commandant zelf. Ook werd hun uitgelegd waarom sommige zaken mee moeten zijn en dat deed menig kadet toch even versteld staan.
Nadien, tijd voor de lessen. De juniors kregen les over alternatieve tochttechnieken terwijl de kadetten een herhaling kregen over het gebruik van de kaart en het kompas. Beide groepen zullen deze technieken nodig hebben voor de namiddag activiteit.
Tijdens de lessen kreeg de afdeling ook bezoek van de collega's van de afdeling Antwerpen, dewelke op weg waren naar hun activiteit in het noordzeebad van Oostende.
Na de theorie natuurlijk de praktijk. De juniors gingen op tocht in de omgeving van de basis en konden zo laten zien dat ze bewust zijn van de banen die ze aflopen en hoe deze er uit zien op hun kaartjes.
De kadetten vertrokken dan weer richting De Haan om te leren azimutten op een kaart zetten . Niet altijd eenvoudig van de weg te vinden wanneer de kaart en de realiteit niet steeds overeen komen.
Voor iedereen alvast weer een leerrijke dag!

 

Een nieuw jaar, een nieuw begin en dit hebben ook de kadetten en juniors mogen ontdekken.

Al voor de aanvang van de vlaggenparade konden ze ontdekken dat de discipline werd aangescherpt. Een inspectie van de uniformen toonden immers aan dat velen hun botinnen waren vergeten te kuisen... Zelfdiscipline start met een deftig en proper uniform... Zo ook dient de dag en de vlaggenparade te starten....

Nadien, traditioneel de lessen drill gevolgd door een korte pauze. Gezien tijdens de nieuwjaarsreceptie een aantal trofeeën niet uitgereikt waren, nam de commandant er even de tijd voor op dat moment. Meest verdienstelijke kadet 2019 werd Jelle en meest aanwezige kadet 2019 was Yarin. BZ aan beiden!

De rest van de voormiddag werd verder ook nuttig benut. De juniors kregen les over het kompas, de kompasroos en de marsrichtingen terwijl de kadetten les kreeg over het korps, haar geschiedenis en haar werking.

Na een heerlijk middagmaal, waarbij ze alweer konden genieten van een heerlijk kopje verse soep gemaakt door een van de burgermedewerkers, was het tijd voor wat actie.

De kadetten gingen de hindernissenpiste, aanwezig op het domein onveilig maken. Kruipen, sluipen, ondergrondse gangen verkennen.. alles was mogelijk.
Ook de juniors maakten gretig gebruik van het domein en oefenden op het gebruik van het kompas en het bepalen van de marsrichtingen.

Kortom, weer een boeiende en leerrijke dag voor allen!

  

Het jaar 2020 werd binnen het korps alvast feestelijk ingezet met een heerlijke winterBBQ voor haar leden, hun ouders, vrienden en sympathisanten.
Honger en dorst was er zeker niet en iedereen kon desondanks de koude toch nog samen genieten van het Oostendse vuurwerk.

Wij wensen alvast iedereen een voorspoedig 2020 toe!

 

Coming up...
Zoek

 

 

Recent Nieuws
Activiteit 15 februari 2020
Storm of niet, op zaterdag is het zoals steeds tijd voor een boeiende en leerrijke activiteitendag voor onze jongeren. De juniors kregen in de voormid
16/02/2020
Activiteit 8 februari 2020
Het is algemeen geweten dat de jongens en meisjes van het koninklijk marine kadettenkorps zich thuis voelen op, rond en in het water en met deze bijzo
09/02/2020
Activiteit 1 februari 2020
De activiteiten blijven niet stilstaan bij het Koninklijk Marine Kadettenkorps Afdeling Oostende.Op 1 februari kregen de juniors o.l.v. 2MR De Seck he
04/02/2020
Activiteit 25 januari 2020
Kadetten van de afdeling Oostende dienen voorbereidt te zijn op alle mogelijke situaties. Om die reden beschikken zij over een lijst "wat heeft een ka
27/01/2020
Activiteit 18 januari 2020
Een nieuw jaar, een nieuw begin en dit hebben ook de kadetten en juniors mogen ontdekken. Al voor de aanvang van de vlaggenparade konden ze ontdekken
19/01/2020
Oud op nieuw 2020
Het jaar 2020 werd binnen het korps alvast feestelijk ingezet met een heerlijke winterBBQ voor haar leden, hun ouders, vrienden en sympathisanten.Hong
01/01/2020

Koninklijk Marine Kadettenkorps Oostende   |    Vuurtorenweg   |   8400 Oostende   |   Tel: +32471633103

© 2019, website powered by Twizzit.com