NL

Koninklijk Marine Kadettenkorps Oostende

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
  May 2021  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Op een zonnige dag zoals zaterdag, genieten de Marinekadetten van Afdeling Oostende dubbel zoveel van hun activiteiten.

Voor de juniors hadden de chefs een les over de onderdelen van het schip en in de namiddag speelden ze verschillende spelen in de duinen.

De oudere kadetten die kregen les van de XO.
Voor hen stond de dag in het teken van de betonning, de boeien die je op zee kan vinden, ofwel het IALA-stelsel.
Na de theorie in de ochtend, stond in de middag een dropping gepland, waarbij de route aangeduid werd d.m.v. de boeien.
Of ze hun les goed begrepen hadden, bleek al snel bij de eerste punten.

Plezier werd gegarandeerd voor beide groepen alsook voor de kaderleden.

Een top-dag, met veel zon en lachende gezichten!

KMK Oostende is zeer blij dat we dit jaar toch aan een evenement konden meewerken.
Dankzij de cultuurdienst van Stad Oostende konden de mensen zich inschrijven voor een bezoek aan de Hundius-Batterij, beter gekend als de basis van KMK Oostende.
Hoewel het niet eenvoudig was, de coronamaatregelen uitpluizen, toepassen, enz.
Was het voor de afdeling een meer dan geslaagde dag!
De 85 bezoekers voor de rondleidingen kregen waar voor hun inschrijving en lieten dit blijken in hun interesse voor onze Corona-proof kantine alsook de Marinekadetten zelf.
De sympathisanten die langskwamen werden op hun wenken bediend door het kader! Een topteam tijdens een top-dag, meer moet je niet hebben.
Maar dan mogen we onze twee kadetten niet vergeten, de hulp die we van Yari en Ilyas gekregen hebben was zeker welkom en ongelofelijk hoe die twee het voor elkaar kregen.
En continu met de glimlach op het gezicht.
Een dikke dank u aan de kaderleden die de zaterdag nog speciaal kwamen om alles op te zetten voor Open Monumenten Dag.
Ook diegenen die nadien speciaal gekomen zijn naar de basis om mee te helpen afruimen!
Eveneens het kader dat klaar stond om de mensen te bedienen tijdens de dag.
Maar ook een dikke pluim aan onze twee kadetten!
BZ!!
CO
 
 

De Marinekadetten afdeling Oostende hadden vorige zaterdag terug een activiteit.
Beide groepen kregen dezelfde lessen, alleen opgesplitst.
Een half dagje drill en een half dagje les reddingsvesten.
Daar er de vorige activiteit examens afgenomen waren, werden deze zaterdag de bevorderingen gedaan.
Alsook de eedaflegging kwam aan bod.
Vorige week maakten de kadetten hun eigen geloftekoord, specialen kon het niet worden. Ook de Juniors kregen hun eigen gemaakte Junior-koord gevlochten uit witte- en blauwe einden.
Onze volgende activiteit is op 22 augustus.

 
 
 
 
 
 

Beste leden, ouders en sympathisanten,

De impact van het coronavirus wordt alsmaar groter op ons functioneren binnen het kadettenkoprs.

Ondertussen verkregen we ook van de Nationale Staf van het Koninklijk Marine Kadettenkorps de voorzorgsmaatregel om geen activiteiten meer te houden tot eind deze maand.

Dit houdt in dat de activiteiten van deze zaterdag, 14/03, alsook zaterdag 28/03, geannuleerd zullen worden.
Ook de Kaasavond van 21 maart, zal de nodige maatregelen met zich meekrijgen.
Dit zullen u zo spoedig mogelijk meegeven.

We hopen u allen terug te mogen begroeten begin april met een goede gezondheid en Corona-vrij!

Met maritieme groeten en dank voor uw begrip,

KMK Oostende

---

FLASH

Aan/ au COMSEC


Beste, cher,

Naar aanleiding van de huidige situatie en na contact met de voorzitter heb ik beslist vanaf NU tot eind maart 20 GEEN activiteiten met onze jongeren te laten plaatsvinden , dit is gestaafd door meerdere contacten, berichten van stadsbestuur, meerdere artikels op FB, een artikel in de krant met tekst van Minister DALLE. Ter info dit is GEEN paniek reactie maar uit voorzorg voor al onze leden

Suite au problématique actuelle et après contact avec le président, j’ai décidé qu’à partir de MAINTENANT jusqu’à fin Mars 2020 il n’y aura pas des activités avec nos jeunes, ceci sur base de plusieurs info, des communes, sur FB, et un article dans le journal du Ministre DALLE. Ceci n’est pas une réaction de panique mais préventive pour tous nos membres.

Vlak na het winterkamp, zijn er niet veel kaderleden die aanwezig zijn op de korpsdag. De meesten gaan mee naar kamp Leopoldsburg rusten de zaterdag nadien nog even uit.
Daarom namen de jongere onderofficieren, 2MR Sienack en 2MR Martens, de lessen op zich en had de Commandant, KPT Vandevyver een quiz georganiseerd als middagactiviteit.
Als je de lachende gezichten ziet, zou er niet meer aan het verhaal verteld moeten worden, dan dat het een geslaagde activiteit was!

  

Storm of niet, op zaterdag is het zoals steeds tijd voor een boeiende en leerrijke activiteitendag voor onze jongeren.

De juniors kregen in de voormiddag les rond EHBO. Ze leerden hoe ze de hulpdiensten kunnen bellen en hoe ze wonden en letsels kunnen behandelen.

De oudere gasten kregen op dat ogenblik les rond kaart en kompas en het gebruik van coördinaten.

In de namiddag, tijd voor wat meer actie.

Als marinekadet is het belangrijk van te kunnen zwemmen en zichzelf te behelpen in het water. Dit werd bij onze 8 tot 12 jarigen uitvoerig getest tijdens een zwemtraining in het zwembad van Oostende.

De kadetten gingen dan weer op pad met kaart en kompas. Tijdens een heuse zoektocht vol raadsels moesten ze op zoek gaan naar seinvlaggen dewelke samen een woord vormden.

 

Het is algemeen geweten dat de jongens en meisjes van het koninklijk marine kadettenkorps zich thuis voelen op, rond en in het water en met deze bijzondere activiteit konden ze deze keer ook kennis maken met hoe het voelt onder water.
Na wat theorie het eerste uur van de dag kregen de kadetten een initiatie duiken en freedive.
Bij het freediven leerden ze hoe ze, door een aantal ademhalingstechnieken, zichzelf tot rust konden brengen om zo gedurende een tijdje onder water te kunnen vertoeven zonder zuurstof.
Bij het duiken daarentegen konden ze ervaren hoe het aanvoelt onder water terwijl ze moeten ademhalen via een ontspanner gekoppeld aan een duikfles.. Voor sommigen toch wel een indrukwekkende ervaring!
In de namiddag dan weer even tijd om te ontspannen aan de hand van een spelletje "capture the flag".
Op het einde van de dag kregen ze allen hun brevetten uitgedeeld en volgde een verrassing voor de commandant. Hij was namelijk jarig in de loop van de week en dat kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Hij werd getrakteerd op kadootjes, taart en pannekoekjes en ook de hapjes ontbraken niet!
Alweer een zeer boeiende dag dus dewelke georganiseerd kon worden dankzij de hulp van @duikpuntduikschool waarvoor onze oprechte dank!

  

De activiteiten blijven niet stilstaan bij het Koninklijk Marine Kadettenkorps Afdeling Oostende.
Op 1 februari kregen de juniors o.l.v. 2MR De Seck herhaling van de voorbije lessen.
In de middag hadden zij een speciale opdracht, wat dit inhield, mogen we helaas nog niet verklappen. Dit is een verrassing...
De oudere kadetten, Scheepsgezellen en hoger, kregen 's morgens les van 4LT Brackx K. over het uniform bij het KMK.
Dit zal vanaf heden perfect in orde zijn van onze kadetten.
In de middag, mocht de boog eens wat losser.
Met een dansje startten de jongeren hun middag en daarna volgde een fotozoektocht in de vuurtorenwijk.
Een geslaagde dag met veel plezier en vreugde!
Volgende week is er voor de juniors geen activiteit gepland, maar zullen de ouderen een extra speciale activiteit krijgen.
Benieuwd?
Volg ons zeker op de voet!

 

Kadetten van de afdeling Oostende dienen voorbereidt te zijn op alle mogelijke situaties. Om die reden beschikken zij over een lijst "wat heeft een kadet altijd mee". Voor een aantal blijkt het echter soms wat moeilijk om deze lijst in een compacte versie mee te nemen en daarom kreeg iedereen het eerste uur een les en overzicht van de commandant zelf. Ook werd hun uitgelegd waarom sommige zaken mee moeten zijn en dat deed menig kadet toch even versteld staan.
Nadien, tijd voor de lessen. De juniors kregen les over alternatieve tochttechnieken terwijl de kadetten een herhaling kregen over het gebruik van de kaart en het kompas. Beide groepen zullen deze technieken nodig hebben voor de namiddag activiteit.
Tijdens de lessen kreeg de afdeling ook bezoek van de collega's van de afdeling Antwerpen, dewelke op weg waren naar hun activiteit in het noordzeebad van Oostende.
Na de theorie natuurlijk de praktijk. De juniors gingen op tocht in de omgeving van de basis en konden zo laten zien dat ze bewust zijn van de banen die ze aflopen en hoe deze er uit zien op hun kaartjes.
De kadetten vertrokken dan weer richting De Haan om te leren azimutten op een kaart zetten . Niet altijd eenvoudig van de weg te vinden wanneer de kaart en de realiteit niet steeds overeen komen.
Voor iedereen alvast weer een leerrijke dag!

 

Een nieuw jaar, een nieuw begin en dit hebben ook de kadetten en juniors mogen ontdekken.

Al voor de aanvang van de vlaggenparade konden ze ontdekken dat de discipline werd aangescherpt. Een inspectie van de uniformen toonden immers aan dat velen hun botinnen waren vergeten te kuisen... Zelfdiscipline start met een deftig en proper uniform... Zo ook dient de dag en de vlaggenparade te starten....

Nadien, traditioneel de lessen drill gevolgd door een korte pauze. Gezien tijdens de nieuwjaarsreceptie een aantal trofeeën niet uitgereikt waren, nam de commandant er even de tijd voor op dat moment. Meest verdienstelijke kadet 2019 werd Jelle en meest aanwezige kadet 2019 was Yarin. BZ aan beiden!

De rest van de voormiddag werd verder ook nuttig benut. De juniors kregen les over het kompas, de kompasroos en de marsrichtingen terwijl de kadetten les kreeg over het korps, haar geschiedenis en haar werking.

Na een heerlijk middagmaal, waarbij ze alweer konden genieten van een heerlijk kopje verse soep gemaakt door een van de burgermedewerkers, was het tijd voor wat actie.

De kadetten gingen de hindernissenpiste, aanwezig op het domein onveilig maken. Kruipen, sluipen, ondergrondse gangen verkennen.. alles was mogelijk.
Ook de juniors maakten gretig gebruik van het domein en oefenden op het gebruik van het kompas en het bepalen van de marsrichtingen.

Kortom, weer een boeiende en leerrijke dag voor allen!

  

Coming up...

 

 
 
Zoek

 

 

Recent Nieuws
Activiteit 24 april 2021
Op een zonnige dag zoals zaterdag, genieten de Marinekadetten van Afdeling Oostende dubbel zoveel van hun activiteiten. Voor de juniors hadden de chef
26/04/2021
13 September 2020 - Open Monumenten Dag
KMK Oostende is zeer blij dat we dit jaar toch aan een evenement konden meewerken. Dankzij de cultuurdienst van Stad Oostende konden de mensen zich i
18/09/2020
Activiteit 25 juli 2020
De Marinekadetten afdeling Oostende hadden vorige zaterdag terug een activiteit. Beide groepen kregen dezelfde lessen, alleen opgesplitst. Een half da
27/07/2020
Corona virus - maatregelen
Beste leden, ouders en sympathisanten, De impact van het coronavirus wordt alsmaar groter op ons functioneren binnen het kadettenkoprs. Ondertussen v
12/03/2020
Activiteit 29 Februari 2020
Vlak na het winterkamp, zijn er niet veel kaderleden die aanwezig zijn op de korpsdag. De meesten gaan mee naar kamp Leopoldsburg rusten de zaterdag n
02/03/2020
Activiteit 15 februari 2020
Storm of niet, op zaterdag is het zoals steeds tijd voor een boeiende en leerrijke activiteitendag voor onze jongeren. De juniors kregen in de voormid
16/02/2020
Activiteit 8 februari 2020
Het is algemeen geweten dat de jongens en meisjes van het koninklijk marine kadettenkorps zich thuis voelen op, rond en in het water en met deze bijzo
09/02/2020
Activiteit 1 februari 2020
De activiteiten blijven niet stilstaan bij het Koninklijk Marine Kadettenkorps Afdeling Oostende.Op 1 februari kregen de juniors o.l.v. 2MR De Seck he
04/02/2020
Activiteit 25 januari 2020
Kadetten van de afdeling Oostende dienen voorbereidt te zijn op alle mogelijke situaties. Om die reden beschikken zij over een lijst "wat heeft een ka
27/01/2020
Activiteit 18 januari 2020
Een nieuw jaar, een nieuw begin en dit hebben ook de kadetten en juniors mogen ontdekken. Al voor de aanvang van de vlaggenparade konden ze ontdekken
19/01/2020

Koninklijk Marine Kadettenkorps Oostende   |    Vuurtorenweg   |   8400 Oostende   |   Tel: +32471633103

© 2019, website powered by Twizzit.com